Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@09:22:58 GMT

جشنواره فیلم ونیز با ظرفیت کامل برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۴۰۶۴

جشنواره فیلم ونیز با ظرفیت کامل برگزار می‌شود

جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز با وجود تداوم شیوع کرونا برای یک رویداد حضوری تمام و کمال، فرش قرمز پهن می‌کند.

 متولیان هفتادوهشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز خود را برای برگزاری یک رویداد حضوری تمام عیار آماده می‌کنند، رویدادی که جوی عادی و به دور از نشانه‌های شیوع کرونا خواهد داشت و فیلم‌های حاضر در آن همگی جذاب و تماشاگرپسند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در حالی که جشنواره فیلم تورنتو که قرار است از ۹ تا ۱۸ سپتامبر (۱۸ تا ۲۷ شهریور) برگزار شود، همچنان بر ترکیب نمایش دیجیتال و حضوری فیلم‌های خود اصرار دارد و جشنواره ساندنس ۲۰۲۲ هم مسیر مشابهی را در پیش گرفته است، این دوره از جشنواره فیلم ونیز در یک رویداد کاملا حضوری با شرکت صدها خبرنگار و چند هیات سینمایی از سراسر جهان، در جزیره لیدو برگزار خواهد شد.

این همان سناریویی است که دوسالانه ونیز برای دوره آتی از دوسالانه معماری خود در نظر دارد که با مضمون به جا و مناسب چگونه در کنار هم زندگی خواهیم کرد (How Will We Live Together) از ۲۲ مه (۱ خرداد) آغاز به کار می‌کند. به زودی هیات‌های نمایندگی برای بیش از ۱۰۰ پروژه معماری از ۴۶ کشور جهان به همراه ۴۰۰ خبرنگار بین‌المللی برای شرکت در این رویداد وارد ونیز خواهند شد.

ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا چندی پیش در تلاش برای احیای صنعت گردشگری در این کشور از برنامه‌ها برای معرفی و عرضه گذرنامه سبز خبر داد که دارنده آن یا واکسینه شده یا آنتی بادی دارد و یا تست کرونایش منفی است. چشم‌انداز دولتمردان ایتالیایی این است که تا ماه سپتامبر (شهریور ۱۴۰۰) دسترسی مسافران واکسینه شده از بیشتر کشورهای جهان به ونیز تسهیل و امنیت آن تضمین شود.

هفتادوهفتمین دوره جشنواره فیلم ونیز در یک نگاه

در سال گذشته میلادی جشنواره فیلم ونیز تنها جشنواره سینمایی معتبر در جهان بود که با وجود کرونا به صورت حضوری برگزار شد. البته تعداد ستاره‌های حاضر در این رویداد کمتر از همیشه و حضور میهمانان و خبرنگاران خارجی نیز محدود بود.

در شرایطی که فیلم‌های هالیوودی در این جشنواره حضور کمرنگی داشتند، فیلم سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها ساخته کلویی ژائو، کارگردانی آمریکایی چینی تبار، شیر طلایی جشنواره را از آن خود کرد و این نتیجه بر سرنوشت فصل جوایز سینمایی تاثیر زودهنگام و مشهودی گذاشت؛ فیلم ژائو افزون بر چند جایزه در گلدن گلوب، بفتا و انجمن کارگردانان آمریکا، در نودوسومین دوره از جوایز اسکار هم سه جایزه گرفت.

نمایندگان ایرانی نیز در شب اختتامیه دوره گذشته از جشنواره ونیز خوش درخشیدند؛ فیلم دشت خاموش به کارگردانی احمد بهرامی جایزه بهترین فیلم در بخش افق‌های نو و روح الله زمانی بازیگر فیلم خورشید مجید مجیدی جایزه مارچلو ماستریونی برای بهترین بازیگر جوان پدیده این جشنواره را کسب کردند.

همچنین جایزه شیر نقره‌ای بهترین کارگردان دوره گذشته از جوایز ونیز به کیوشی کوروساوا (Kiyoshi Kurosawa) برای فیلم زن یک جاسوس، جایزه بهترین بازیگر زن به ونسا کربی (Vanessa Kirby)، جایزه بهترین بازیگر مرد به پیرفرانچسکو فاوینو (Pierfrancesco Favino)، بهترین فیلمنامه به فیلم پیرو (The Disciple) و جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم نظم تازه ساخته میشل فرانکو اعطا شد.

جشنواره فیلم ونیز به عنوان قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان و یکی از سه جشنواره مهم فیلم در اروپا، اواخر تابستان هر سال میزبان سینمادوستان است.

هفتادوهشتمین دوره این جشنواره سینمایی از ۱ تا ۱۱ سپتامبر (۱۰ تا ۲۰ شهریور ۱۴۰۰) در جزیره لیدو برگزار می‌شود و بر طبق اعلام قبلی بونگ جون هو، کارگردان سرشناس سینمای کُره و سازنده فیلم انگل، ریاست هیات داوران آن را برعهده خواهد داشت./ایرنا

بیشتر بخوانید

انتقاد مجید مجیدی از تحریم‌های آمریکا در جشنواره ونیز

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جشنواره فیلم ونیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۴۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد برگزار می‌شود
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی